GRAD I OTOK RAB; JEDINSTVENI BISER JADRANA - evropsko odmaralište više od stoljeća
plaže • parkovi • romanički gradić i otočna sela  • sport • povijest, umjetnost i glazba • wellness i opuštanje
Dobrodošli u Kristofor i na otok Rab!

20 godina turističke agencije KRISTOFOR - pouzdanost, kvalitetna personalizirana usluga i individualna pažnja od 1992.
 - Slavimo drugo desetljeće od osnivanja novim  turističkim portalom; www.kristofor-travel.com

Smješten na sjeveru, u Kvarnerskom zaljevu, otok Rab je jedan od naših najljepših otoka na Jadranu, divna mješavina staroga grada  i prekrasnih uvala, privlači posjetitelje iz godine u godinu i omiljeno je odmaralište Europljana već više od 120 godina.

Bez lažme skromnosti može se reći da je Otok Rab najdragocjeniji dragulj hrvatske čarobne riznice, lijepa i posebna destinacija za odmor u bilo koje godišnje doba.

I zato OTKRIJTE RAB i uživajte ud njegovom suncu, dobroj hrani i gostoprimstvu, njegovoj bogatoj kulturoj baštini i njegovim prirodnim i sretnim životom. Rab pruža idealne uvjete za Vaš odmor u Hrvatska, od procvalog travnja do zlatnog listopada.

Uštedite si vrijeme za potragu i uključite profesionalca s tim posebnim flairom da vaš slijedeći odmor učini vrijednim pamćenja i da vam bude pri ruci tijekom boravka u destinaciji.  Mi smo lokalna turistička agencija koja postoji već 20 godina i na ovim stranicama naći ćete mnoštvo informacija vezanih uz otok Rab i našu ponudu. S nama možete sami skrojiti svoj savršen odmor i uživati u njemu. 

Kao što znamo, Hrvatska je zemlja za sve strasti i sve dobi. Ima sve potrebne sastojke za putovanja i odmor iz snova i više od toga; od fantastične arhitektonske i kulturne baštine, povoljne klime, naše prepoznatljive lakoće življenja i naravno nezaboravne krajolike; od blage ladanjske ravnice, planinskih vrhova do čipkaste obale. Jadranska obala s tisućama otoka posebno je popularna i među domaćim i stranicm putnicima i turistima zbog svojih povijesnih gradova i sela, crvenih krovova, okružena planinama i azurnim morem s nizom prekrasnih plaža. 
 

RAB OSVAJA TURISTIČKU SCENU SVAKE GODINE IZNOVA -  APSOLUTNI POBJEDNIK I  NAJBOLJA DESTINACIJA U HRVATSKOJ 2011!

Turistički prvak u 2011 s mnogim 1. nagradama; 
Turistički cvijet-kvaliteta za Hrvatsku, Najbolja plaža, Najbolji suvenir i Najbolja kulturna manifestacija - Rapska Fjera

Ovaj mali otok, poseban po svojoj tradiciji, povijesti i mnogim suvremenim i jedinstvenim sadržajima, privlači  i oduševljava posjetitelje uvjek iznova već više od 120 godina. Otok rab se odlikuje prekrasnom prirodom, umjerenom klimom, prekrasnim plažama, dugim šetnicama i najviše od svega, zadivljujućim starim gradom i bogatom kulturnom baštinom. Nije zato ni iznenađujuće da je ove godine baš Rapska Fjera nagrađena kao kao najbolja kulturna manifestacija u Hrvatskoj. Destinacija nudi kvalitetne hotele, 2 kampa i kvalitetan privatni smještaj s vrlo ljubaznim domaćinima. 
 

 REZERVIRAJTE SMJEŠTAJ

Putnička agencija KRISTOFOR
Poslovni centar Mali Palit 70 
HR- 51 280 Rab

web: www.kristofor-travel.com
& www.kristofor.hr

Tel.br. ( 051)- 725 543 
Fax.( 051)- 724 811
E-mail: info@kristofor.hr

Luksuzni smještaj
Smještaj blizu plaže
Smještaj za nautičare
Obiteljski mali hoteli i pansioni
Apartmani u Villi s bazenom
Povoljan smještaj
Odmor na mirnoj lokaciji
Smještaj u staroj jezgri Raba

 
Rab: Panorame:


 
 
 
 

 

JEDNOM RAB - UVIJEK RAB

Smješten na sjeveru, na Kvarnerski zaljev, otok Rab je jedan od najljepših otoka na Jadranu,poznat po divnom starom gradu i prekrasnim uvalama i plažama, pa privlači posjetitelja iz godine u godinu.  Otok zatvaraju tri strma grebena, a klima je uvijek blaga i ugodna. Istočna, Velebitska strana otoka je pusta, to su burom pometeni vrsi brda Kamenjak koji impresioniraju svakog novog posjetioca otoka. Unutrašnjost otoka je kontrastno zelena, okrenuta uzgoju maslina i vinove loze. Zapadne obronke zarezuju uvalice i pokrivaju šume crnike koje mame na šetnju i ljenčarenje. Otok Rab sastavni je dobro poznato turističko odredište još s početka 20 st. a svaki gost koji je na otoku Rabu prvi puta, pronaći će tragove prošlosti u arhitekturi starog grada Raba očuvanih u svom punom sjaju i autohtonosti. Pored istoimenog antiknog grada, u različitim djelovima otoka Raba smjestilo se preostalih sedam idiličnih mjesta: Barbat, Banjol, Palit, Kampor, Mundanije, Supetarska Draga i Lopar. U svakom od tih malih mjesta pronaći ćete predivne plaže, bistro more i svoj smještaj u kvalitetnim apartamanima ili sobama koje za vas imamo u ponudi.

Važno je napomenuti da na otoku osim turizma, nema druge industrije, a otočani žive pretežno od tradicionalnih djelatnosti (ribarstvo, ovčarstvo, maslinarstvo) i turizma i žele ga tako razvijati da očuvaju okoliš. U prošlosti mnogi su rabljani napustili otok i našli svoju sreću drugdje, pa tako često možete čuti kako nema mjesta na kugli zemaljskoj gdje nekog nema. Ipak, Rab je jedan od rijetkih otoka gdje se broj stanovnika ne smanjuje. Uspješnom turizmu na otoku Rabu osim položaja, klime i prirodnih ljepota pogoduje i bogatstvo kulturno-povijesnih spomenika. Crkva i zvonik sv. Marije, samostan i crkva sv.Andrije, Gradska loža, Palača Nimira samo su dio bogate kulturne baštine otoka Raba.Rabljani su dobri domaćini i ponosni na svoju turističku orijentaciju. Sam otok je više puta dobivao nagrade kao najbolje i najljepše odredište, proglašavan šampionom turizma, dobivao prva mjesta u anketama Večernjaka ili HTZ-a, a rapski barmeni i kuhari razne nagrade na domaćim i medjunarodnim natjecanjima. Nedavno je tako Rab u 2005. dobio prestižne nagrade 'Entente Florale Europe' i diplomu Europske nagrade za kulturno nasljeđe 'EUROPA NOSTRA AWARD' za obnovu Rapske katedrale (vidi više) a nekoliko puta je osvajao nagrade Plavi i Turistički cvijet a zadnje 2011 god. nagrade Plavi cvijet i Turistiki cvijet za najbolje uređeno mjesto na Jadranu do 10.00 stanovnika.

Rab je zeleni RAJ ZA VAŠ ODMOR - blage klime i čistog plavog mora, otok bogate kulturne baštine i mediteranskog nasljeđa idealan za jesenske/ proljetne posjete ako volite miran odmor, vožnje biciklom, duge šetnje uz more ili šumom, meditacije i prirodu. Možemo vam ponuditi i posebne pakete ukoliko volite fotografiju, umjetnost ili želite kvalitetan obilazak uz stručnog vodiča... Ovdje se možete kupati u kristalnoplavom moru, baviti se vodenim sportovima, otići na izlet brodom ili na Plitvice, ili uživati u opuštenim šetnjama uz more, razgledavati grad, a navečer otići na koncert klasične glazbe, plesati, pogledati koju izložbu, film, promatrati Rapske viteške igre ili Srednjevjekovnu fjeru ili pak jednostavno guštirati u nekom od odličnih restorana. 
Isto tako, otok je pravo mjesto ako tražite "pravi ljetni odmor" - puno sunca, čisto more, mnogo različitih plaža, volite roniti, igrati tennis, joggirati, uživati u dugim toplim noćima i druziti se s drugima koji isto tako žele puno sunca i ljetne zabave. Sezona kupanja počinje početkom svibnja, završava krajem rujna.

Želite li se samo izležavati na plaži na blagoj mediteranskoj klimi i uživati u suncu i moru ili pak lutati kroz mirne kutke otoka ili se diviti vrijednoj tisućljećnj povijesnooj baštini, imamo toplu dobrodošlicu za vas. 

Ethos agencije Kristofor je građen na sigurnosti, kvaliteti i diskreciji. Imamo ugled radi visoke kakvoće usluge, tako zadržavamo stalno visoke razine zadovoljstva kupaca. Nudimo niz usluga kako bi odmor bio onakav kakav želite. Dajemo osobni dodir kako bi vaš sljedeći praznici bili jedno nezaboravno i ugodno iskustvo i stojimo vam na usluzi tijekom boravka; vaš smo osobni agent ovdje gdje boravite, pomažući vam prije i za vrijeme boravka na našem otoku. 

 Sa nama dobijate kvalitetnu uslugu, te osobnu pažnju 'tet-a-tet'. 

Imamo vrhunski izbor kvalitetnog smještaja. Možete odabrati ugodan boravak u malom B? B,  obiteljskom pansionu ili iznajmiti jedan od naših self-catering turističkih apartmana kao i vašu bazu za odmor. Jedinstveno, nudimo Vam fleksibilnost u dolasku/ odlasku. 

Kategorije ponude: ekonomska - standard - luksuz

Kvalitetni smještaj, ponajviše pansioni i kuće nude, pri čemu su Vam na volji razne mogućnosti: polupansion, pansion, sobe s doručkom ili apartmani kod nekog od rapskih domačina, učinit će Vaš odmor posebnim. Gdje god da vas put nanese u vašim turističkim obilascima otoka Raba, potražite dobru konobu ili riblji restoran, gdje ćete uživati u domaćoj kuhinji, naravno da na moru plodovi mora i morski specijaliteti pružaju nezaboravnu ugodu.

Kod nas ćete pronaći rješenje i informacije, bilo da se radi samo o smještaju (vidi Katalog smještaja), o zabavi i lokalnim aktivnostima, izletima ili trebate samo osnovne turističke informacije za vrijeme vašeg boravka. 

Mi se nadamo pozdraviti i Vas na ovom lijepom otoku.

Putnička agencija KRISTOFOR

HR - home Vodič Smještaj Nautika Turist. linkovi Fotoalbum O nama


Š 1992. - 2013.Kristofor D.o.o. Sva prava pridržana. ---- Upiti: info@kristofor.hr ,  Sugestije i komentari: Webmaster