DOMAĆI PROIZVODI - LOKALNO VINO  I HRANA

OTOČKO SEOSKO DOMAĆINSTVO - Terasa TOPOLINO

 

FOTOALBUM

Predstavljamo vam sa zadovoljstvom ovo malo seosko domaćinstvo na otoku Rabu.  Nalazi se na jugozapadnoj strani otoka Raba - predio Pudarica, ispred mjesta Barbat prema trajektu. Do Topolina se može doć morem ili cestom. Ovdje možete uživati u domaćoj atmosferi i domaćim delikatesama. Domaćinstvo vode Miljenka i Neno Štokić - otočani, i nude isključivo proizvode iz vlastitog domaćinstva ili lokalne. Centar domaćinstva je terasa koja se nalazi tik uz more, gdje možete u miru i zelenilu terase uživati u jelu i piću, s predivnom pogledomna more i panoramu Raba. Cijelo podrućje je okruženo aromatičnim biljem što doprinosi posebnoj atmosferi ovog kutka a taj zrak daje posebnu aromu i hrani i piću. Odmah ispod terase je mala nudistička plažica gdje možete iznajmiti ležaljke za sunčanje, odmoriti se i uživati u sunčanju i kupanju.

Neno i Miljenka rade vlatito vino i to samo od ekološkog groždje uzgojenog u vlastitom vinogradu. Proizvode i razne rakije, ali i bezalkoholna osvježavajuća pića i čajeve od aromatičnog i ljekovitog bilja po vlastitoj ili tradicionalnim recepturama. Jedan od njihovih specijaliteta je i brandy od šipka, koji su i patentirali.

 U Topolinu se dnevno poslužuju razni naresci; sir, pršut, slana riba, namazi i salate od povrća ubranog u vlastitom vrtu, uz domaći kruh pečen ispod peke.

Svaku Srijedu je na meniju tradicionalno "Rapsko sočivo" - vegetarijanska varijanta se mora dogovoriti unaprijed.

Pojedinačni posjeti su dobrodošli ali preporučamo ipak najavu jer je ovo mjesto gdje se radi 'spora' kuhinja i . Ovdje možete rezervirati za 4+ osobe. Domaćinstvo može ugostiti od 2-16 osoba, pa se veće grupe moraju podijeliti, a potrebna je i pravovremena najava radi organizacije. 

Domaća jela na zahtjev Topolino; 

- Menu 1) - predjelo, janjetina ispod peke sa krumpirom, sezonska salata, desert (sezonsko voće iz vrta / palačinka / domaći kolač)
- Meni 2) - predjelo, hobotnica ispod peke sa krumpirom, sezonska salata, desert (sezonsko voće iz vrta / palačinka / domaći kolač)
- Meni 3) - gulaš s domaćim njokima (ovčje ili drugo meso po dogovoru), sezonska salata, desert (sezonsko voće iz vrta / palačinka / domaći kolač)) 
- Menu 4) - "Rapsko socivo" leća juha, desert (sezonsko voće iz vrta / palačinka / domaći kolač)

Glavno jelo menu 1) 2) 3) ima 500g meso/ riba. Svaki obrok je s ručno spravljenim domaćim kruhom.

Druga fina jela koja se nude:
- riba na žaru ili pod pekom

 

KONTAKT i UPIT za vaš događaj / posjet i jelo za do max. 12 osoba u turnusu :
( nap: ovo nije rezervacijski formular za stol - na takve upite ne odgovaramo)
( Data with * required )
IME*:
broj osoba:
E-mail*:
Tel.no.*:
Poruka - zahtjevi:

 
 


TOPOLINO FOTO

HR - home Vodič Smještaj Nautika Turist. linkovi Fotoalbum O nama
Š 1992 - 2013.   Kristofor D.o.o. All Rights Reserved. ---- Enquiries: info@kristofor.hr Comments: Webmaster