KAMPOR:
 

KAMPOR

Ovo je možda najviše na otoku nekaka imao izgled starog ribarskog mjesta, a danas je turistički izgradnjeno mjesto, zbog plaže popularno kod familija s djecom i ronilaca. Kampor je mirno turističko mjesto, ima trgovina, ambulanta, dosta restorana, pizzeria. Auto je ovdje prednost radi osrednjeg lokanog prijevoza.

Blizina šume - parka prirode Kalifront u kojoj vas može iznenaditi susret sa srnom ili muflonom, duga pješčana plaža, stare kuće pod brdom, kao i one nove otvorene turistima, plodna dolina, te pojas uz Uvalu sv. Eufemije gdje se nalazi franjevački samostan sa etnografskom zbirkom - sve je to Kampor, spoj starog i novog. 

Kampor je svakako uz Mundanije, najzeleniji dio otoka.
 

FRANJEVAčKI SAMOSTAN SV. EUFEMIJE

Samostan je utemeljen 1444.god. i zapravo se zove "Samostan Sv. Bernardina", a popularno ime je proizašlo i raspelima, a posebno poliptihom braće Antonia i Bartolomea Vivarinija i iconom "Madona i dijete" (nepoznati majstor). Na stropu crkve je oslikana drvena tavanica - tabulatum.
Dio samostana je ure?en kao etnografski muzej i galerija slike fra Ambroza Testena. Biblioteka samostana čuva vrijedne srednjevjekovne manuskripte i knjige, a tu se nalazi i Rapska Kronika koju je prepisao i nadopunio fra Odoriko Badurina. 

Zanimljivosti: 

- samostan Sv. Eufemije s galerijom Ambrozije Testen, te etno- zbirkom, 
- šuma Kalifront
- spomen groblje žrtvama fašizma

Restauranti: Eufemija (preporučamo), Bujol, pizzeria Victoria, Skipper.
 
 
 

KAMPOR
Franjevački samostan Sv. Eufemija


Kampor


Kampor -staro mjesto

 
PLAŽE:

"Mel" Kampor


Dundovo Kalifront


Gonar


čifnata


View Larger Map

Matovica
predsezona na moru
Kampor u Travnjul

 
HR - home Vodič Smještaj Nautika Turist. linkovi Fotoalbum O nama


Š 1992. - 2013.Kristofor D.o.o. Sva prava pridržana. ---- Upiti: info@kristofor.hr ,  Sugestije i komentari: Webmaster