SURADNJA S VLASNICIMA PRIVATNIH HOTELA,  VILLA, APARTMANA, SOBA I PLOVILA
KUTAK ZA IZNAJMLJIVAČE
UVOD

Pozivamo Vas da se pridružite našoj agenciji i da na taj način proširite djelokrug Vaših interesa i povećate svoje prihode. Država preferira i subvencionira hotelski smještaj, a zanemaruje one koji su dosad bili i još jesu jedan od temelja HR turizma. Do sada ste kao iznajmljivač da bi na neki način došli do gosta, postavljali različite tabele kojima obavještavate potecijalnog gosta da se bavite iznajmljivanjem i oslanjali se na evenutalni povrat prijašnjih gostiju i njihove preporuke. Ili ste surađivali s dislociranim i nepoznatim agentima stranih agencija odnosno s nekom od rapskih i niste zadovoljni... Jasno vam je da trebate imati nekog tko će s vama dugoročno odrađivati posao i tko će biti aktivan, prezentirati i ponuditi nova idejna i tehnološka rješenja, koja mogu dugoročno poboljšati vaše poslovanje.

Putnička agencija KRISTOFOR je obiteljska agencija, specijalizirana za incoming i privatni smještaj. Imamo iskustvo i već smo niz godina na tržištu. Bavimo se turističkim marketingom i plasiranjem svih vrsta turističkih kapaciteta i drugih usluga vezanih za turizam na domaćem, ali ponajviše na stranim tržištima. Poslovanje naše agencije utemeljeno je na Uzancama u turističkoj industriji i hrvatskom zakonu, a sve usluge se pružaju u dobroj vjeri savjesnog privrednika. Na takvoj osnovi gradimo svaku poslovnu suradnju sa svim našim poslovnim partnerima; drugim agencijama, iznajmljivačima i naravno turistima.

Zalažemo se za transparentnost i kvalitetu usluge u turističkim djelatnostima. Izdajemo vlastiti letak, posjećujemo turističke sajmove i važnija strukovna događanja, pratimo strukovne promjene i prevrtljivu zakonsku regulativu, a od 1992.god. prisutni smo i na internetu. Dakle, već dosta dugo se bavimo i ovim vidom turističke promocije; tj. internet reklamiranjem turističkih usluga i nalazimo se na svim tražilicama i drugim relevantnim portalima. Ostvarili smo već respektabilnu internetsku prisutnost. Osim ovog, bavimo se i PR-om i drugim marketinškim metodama. Početi sami ili pridružiti se nama, je vjerujte, razlika. Poslovanje putem naše agencije osigurava i vama prepoznatljivost usluge kod turista diljem svijeta, jer smo kao agencija poznati ( i od nekih pohvaljeni) u renomiranim svjetskim vodičima za turiste.

Kao što ste vjerojatno već uočili, stihijske pojave na tržištu i nelojalna konkurencija narušile su tržišne odnose, te kao posljedicu imamo još veće skraćivanje sezone.

Držimo da jedino kvalitetna i pouzdana suradnja iznajmljivača i agencije, tj. plansko poslovanje,  može uroditi produžavanjem sezone i unapređenjem usluge te boljom zaradom na obostrano zadovoljstvo.

Poziv na suradnju iznajmljivačima privatnog smještaja!

Za domaćine koji s nama sklope ugovor i s kojima ostvarimo uspješan i korektan poslovni odnos posredujemo u bookingu i promociji: Vi kao naš partner dobivate kvalitetnu prezentaciju i naravno vrhunsku i sigurnu uslugu posredovanja u smještaju, koja uključuje i kvalitetno praćenje zakonskih normi, te savjetovanje vezano uz poslovanje i trendove. Naglašavamo da je oglašavanje na internetu ( uključuje slikanje objekta, prezentacijski prostor na webu u sklopu našeg portala s postavljanjem stranice, te održavanje) za naše klijente besplatno, bez ikakovih godišnjih članarina.
Izrada cijenika i kućnog reda je za naše iznajmljivače besplatna.

Ako imate registriran privatni smještaj na otoku Rabu, pozivamo Vas da svoje kapacitete besplatno predstavite na našim Internet stranicama i postanete dio naše ponude. S ciljem postizanja još boljih rezultate u nadolazećoj turističkoj sezoni, uključite svoj apartman, kuću ili vilu za iznajmljivanje u našu ponudu i cjelogodišnju organiziranu prezentaciju privatnog smještaja.

Nudimo Vam:
besplatno oglašavanje na Internetu 24 sata na dan
mogućnost popunjavanja smještajnih jedinica u sezoni i izvan sezone

Osnovni uvjeti za ulazak u ponudu i poslovnu suradnju:
- rješenje o kategorizaciji
- kompletno uređeni objekt i uređena okućnica
- smještajne jedinice trebaju zadovoljavati naše uvjete kvalitete
- smještajne jedinice trebaju zadovoljavati naše uvjete poslovanja
- ( točnost podataka; ažurno javljanje zauzetih termina u kojima su Vaše smještajne jedinice popunjene bez našeg posredovanja; odnos prema gostima)

- koristan link: ukratko o iznajmljivanju

Prednost iznajmljivačima koji imaju kvalitetne apartmane u pojasu 50m od mora, apartmane s bazenom, ville, uređene kamene kuće, kuće na osami (robinzon kuće), kuće s agroturističkom ponudom, te smještaj u povijesnoj jezgri Raba.

Kontaktirajte nas emailom!

Ili ispunite ovaj formular:

Vaše ime/ prezime *:
E-mail *: 
Kontakt tel. ili fax. broj *:
Mob.tel.: 
Adresa *: 

Vaš komentar; Opis kuće, smještaja i ostalo:

Kako bismo zajedno s Vama unaprijedili našu turističku ponudu, ovdje iznosimo nekoliko općenitih slabosti temeljene na stavovima turoperatera i gostiju, o kojima biste trebali voditi računa i otkloniti, te tako unaprijediti vaše poslovanje i usluge.

SMJERNICE:

1. Trebate se uključiti u iznajmljivanje i tijekom zime. Potražnja postoji i treba ju iskoristiti.

2. Važni segmenti svake turističke destinacije su prepoznatljivost i originalnost. I naravno, kvaliteta usluge. Sve to goste motivira da li da negdje dodju ili ne. Isto je i s vašom kućom. Treba raditi na svemu gore navedenom, ako ne znate sami kako, pitajte. Osvrnite se kritički na svoju ponudu. Možemo vam pomoći kako ju unaprijediti.

Što se tiče smještaja; preporučujemo svakako kontinuirano godišnje unapređivanje; redekoraciju i održavanje da odgovara modernom stilu života, pa onda dodavanje novih usluga, sadržaja i upotpunjavanje kućanskih aparata / sat tv, telefon, hi-fi, perilica, radio, klima, toster, kafe mašina, fen, pegla, veći frižideri, kompjutor ... - ovisno kojoj kategoriji smještaja težite. Ne moraju svi iznajmljivati 4 zvj. smještaj, ali se na udobnosti uvijek da poraditi. Sređivanje pristupa, vrta i okoliša je isto tako vrlo važno; igralište za djecu, grill, terasa...i naravno adekvatan i siguran parking. A da bi se mogla produžiti sezona; grijanje. Primjećuje se da na tržištu nedostaju hosteli - tj. jeftina svratišta gdje ( obično) mlađa populacija može prespavati noć- dvije za malo novaca i uz minimalne zahtjeve ( višekrevetne spavaonice, kupaona na katu, pretinci za stvari).

Osnovno OPĆENITO:

- Kuća i okućnica moraju biti kultivirani. Kuće bi trebale imati fasadu, vrtovi, okućnica i parkirna mjesta uredjeni. Isto tako, ne smiju se izvoditi građevinski radovi na samom objektu a poželjno je da se na okolnim objektima također ne izvode građevinski radovi (u periodu iznajmljivanja).

- Smještajna jedinica s prikladnim unutrašnjim uredjenjem i dovoljno mjesta za predvidjeni broj osoba.

- Funkcionalni prozori i vrata ( da se svi mogu jednostavno zatvarati i otvarati), dovoljno svjetla i ventilacije u sobama i kupaonicama, sigurne i i s ogradama stepenice, balkoni i galerije.

- Sigurne električne instalacije i priključci, prikladna rasvjeta.

- Udoban madrac i uredna i čista posteljina.

- Kod apartmana posebno naglasak na solidno opremljenju kuhinju; upotrebljivi kućanski aparati, najmanje 2 kuhala, a za veće apartmane više, dovoljno posudja za kuhanje, tanjura, čaša i pribora za jelo, kafe filter mašina ili kuhalo za vodu su standard. Ukoliko nema pećnice, treba imati mikrovalnu ili mogućnost roštilja. SAT TV je isto tako već postao uobičajen. Perilice sudja i klime su opcija za bolje uredjene apartmane, a standard za 4 zvjezdice. Kod kućanskih uredjaja naglasiti gostima prikladan način uporabe na početku njihovog boravka.

- S gostima:
- Dolazak gosta: prikladno dočekati gosta, pokazati mu smještaj i uručiti ključeve, pokazati gdje će parkirati. Na početku boravka upozoriti ga na kućni red, odgovornost za štete, kako s nečim rukovati i sl., kao i gdje su najbliža trgovina, plaža i drugo što je važno za njegov ugodan boravak.
Gostoljubivost: ukoliko gosti tijekom boravka budu imali kakovih turističkih pitanja, trebate im izaći u susret, pomoći ili ih uputiti gdje treba ( u agenciju ili drugamo, ovisno o čemu je riječ).
Dobro je u kući imati osnove turističke prospekte na raspolaganju gostima.
U slučaju reklamacija treba nedostatke odmah otkloniti jer ukoliko se smještajna jedinica iz tog razloga ne može više normalno i u potpunosti koristiti, gost može napustiti smještaj bez da imate prava na nadoknadu zbog izgubljene rezervacije ili ranijeg odlaska. U slučaju šteta ili kakovih drugih problema, to treba s gostima rješavati na miran način.

3. Kako postići uspjeh, kako to realizirati i da li ćemo uspjeti u tome, ovisi o vama i o nama. I treba truda i učenja. Možete to shvatiti kao hobi ili uređenje okućnice da bi bolje radili...

Vlastiti stručni članci:

 • Pročitaj: Uređenje i opremanje apartmana
 • Iznajmljivanje smještaja gostima s psom
 • Produženje sezone - zimski turizam
 • Reklama u turizmu

 •  
 • Ogledni uzorak Kućnog reda koji naravno možete prilagoditi svojim potrebama:

 • hrvatski, njemački, engleski, talijanski
   
 • Kako na kraj s "teškim gostima"

 •  
 • TURIZAM POD POVEĆALOM / KRATKI IMPRESUM HR TURIZMA
 • Nešto o Eko- Turizmu i Održivom Razvoju

 •  

   
   
   
   
   

  Korisni Linkovi za Iznajmljivače:

  - ukratko o oznajmljivanju

  - Ministarstvo turizma - propisi
  - Zakon o boravišnoj pristojbi ukratko
  - "Više cvijeća- manje smeća" - eko natuknice
  - Hrvatska udruga hotelijera i restoratera
  - Samostalni sindikat ugostiteljstva i turizma

  - poslovniforum.hr - Pregled poslovnih informacija i vijesti za poduzetnike

  HR - home Vodič Smještaj Turist. linkovi Fotoalbum O nama


  Š 1992. -2012.Kristofor D.o.o. Sva prava pridržana. ---- Upiti: info@kristofor.hr ,  Sugestije i komentari: Webmaster